Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
Felhívás
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1991
Szám:
25.szám
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Domokos Pál Péter
Intézmények:
Erdélyi Művészetért Alapítvány (Budapest, Pf. 133., 1675)
Települések:
Tárgyszavak:
erdélyi kultúra, népi kultúra
Megjegyzés:
B22_9125.txt
Annotáció:

Felhívás
Az erdélyi kultúra, amely az egyetemes magyar kultúra része, halálos veszélyben van. Az esztelen terror és a homogenizálás embertelensége el akarja tüntetni az erdélyi magyar és német kultúrát. Ennek megakadályozása olyan vitathatatlan kötelességünk, amelyet a politikai határok nem béníthatnak érvénytelenné.
Nemzeti kultúránk megőrzéséért minden megtehetőt meg kell tennünk. Ennek a felismerésnek a jegyében hoztuk létre az
Erdély Művészetéért Alapítványt
Az alapítvány köré tömörült baráti kör az Erdélyben élő népek hagyományos kulturális kincseinek megőrzését, megismertetését tekinti feladatának - itthon és szerte a világban. A végső veszélybe került erdélyi magyar és szász művészet, képző- és iparművészeti kultúra megsegítése, az ott élő alkotók támogatása, ösztöndíjakkal segítése, számukra kiállítások rendezése, műveiknek a hazai közvéleménnyel és a nagyvilággal való megismertetése ma nem csak művészetpártolás, hanem életmentés is. Baráti kéznyújtásra, segítségadásra, közös munkára szólítunk fel mindenkit. Az alapítvány kötelességének érzi, hogy mindkét népcsoportot egyaránt létében fenyegető kulturális genocidium ellen védekezésre szólítson fel. Hagyományápoló, művészetterjesztő tevékenységgel kívánjuk segíteni az erdélyi magyar és szász népcsoport tehetséges alkotóművészeit: ösztöndíjakat adományozunk, kiállításokat rendezünk. Arra törekszünk, minél szélesebb körben váljék ismertté elpusztulásra ítélt hagyományos művészetünk és a mai alkotók munkássága Csatlakozni lehet pénzzel, dologgal és tevékenységgel.
Alapítványunkat kuratórium működteti, melynek tagjai:
Domokos Pál Péter
Csurka István
Demeter Ervin
Hajdú Demeter Dénes
Kulcsár Edit
A hozzájárulásokat a 101077 sz. csekkszámlára az OTP Kisvállalkozási Bank MNB 217-98089 címére küldhetik el. A felajánlott összeg a személyi jövedelemadó alapjából levonható.
A külföldi hozzájárulásokat csekken, vagy a Külkereskedelmi Bank 401.6355 844 99 számára küldheti el.
Levélcímünk: Erdély Művészetéért Alapítvány 1675 Bp., Pf. 133.Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés