Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
Harmadik évezred kulturális mozgalom
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1989
Szám:
14.sz.
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Magyar Népművelők Egyesülete
Települések:
Tárgyszavak:
összefogás a kulturális ágazatban, közművelődés
Megjegyzés:
harevt14.pcl
Annotáció:


HARMADIK ÉVEZRED KULTURÁLIS MOZGALOM
A Magyar Népművelők Egyesülete együttműködésre hív fel minden humán területen működő és kultúrában érdekelt, bejegyzett egyesületett, társaságot, társadalmi szervezetet, vállalkozó állampolgári csoportot, mozgalmat, valamint az ország jövőjéért felelősséget érző egyént, egy, a magyar kultúra érdekeit szolgáló SZÖVETSÉG megalakítására.
Célunk: hogy a kulturális ágazatban, továbbá valamennyi humán szolgáltatásban dolgozó, elsősorban a non profit elven tevékenységet végző szakemberrel, valamint a művelődésért aggódó valamennyi állampolgárral összefogjunk a magyar kultúra értékmegőrző, értékteremtő és értékközvetítő funkciójának teljesítéséért.
Az érintett kultúraközvetítő rendszerek (oktatás, tudomány- és művészetközvetítők, közgyűjtemények) valamint a kultúraalkotó rendszerek (tudósok és művészek) szövetségei mellett összefogásra és együttműködésre hívjuk a humán szféra tágabb területein működő (egészségügy, szociálpolitika, környezetvédelem) egyesületeinek szakembereit is. Hisszük, hogy ez a mozgalmi szövetség széleskörű szakmai összefogást teremtve olyan tartalék energiákat szabadít fel, amelyek lehetővé teszik, hogy a magyar társadalomban a kultúra méltó helyére kerüljön mind az állampolgárok megítélésében, mind pedig a politikához és a gazdasághoz fűződő ágazati viszonyában.
Várjuk és keressük a szövetkezni kívánó egyesületek, szervezetek, intézmények és magánszemélyek csatlakozását a mozgalomhoz.
Jelentkezni lehet: a Magyar Népművelők Egyesülete Titkárságán Földiák András titkárnál 1011 Budapest, I. Corvin tér 8.Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés