A Közösségi Adattárban jelenleg elérhető adatállományok
Keresés az összes állományban:
Ezt az oldalt azért készítettük, hogy segítsen eligazodni a Közösségi Adattárban. A felső sárga sávban lévő kereső az összes állományban keres az adatok teljes szövegében, ezért előfordulhat, hogy irreleváns találatok is lesznek a keresés eredményében.

Az adattár jelenleg felújítás alatt van, ezért előfordulhat, hogy egy-egy link még működik, ezért elnézést kérünk és igyekszünk a lehető leghamarabb befejlezni a munkát.

Az alábbi kiemelt állományokat sokkal barátságosabb böngészésre készítettük fel. Ha át szeretnéd tekinteni az adattár tartalmát, javasoljuk, hogy ezekkel kezdd az ismerkedést:

A Közművelődési Lemezújság archívuma A Közművelődési Lemezújság Magyarország első mágneslemezen terjesztett folyóirata volt. Először Commodore számítógéppel olvasható lemezen jelent meg 1987-ben. Utoljára 1994-ben adtuk ki, szerepét az adattár BBS rendszere váltotta fel.
Ebben az adatállományban minden olyan cikket közzéteszünk, amelyik nem csak éppen akkor volt érdekes vagy fontos, amikor megjelent.

Az adattár könyvtára Az adattárban elsősorban a közösségfejlesztéshez kapcsolódó könyveket gyűjtjük.

Dokumentumok Ebben az állományban gyűjtjük azokat a dokumentumokat, amelyek mindennapi munkánk során a kezünkbe kerültek és kapcsolatba hozhatók a közösségi munkával.

A Parola archívuma A Parola a közösségi fejlesztőmunka folyóirata, megjelenik évente négyszer, kiadja a Közösségfejlesztők Egyesülete. A Parola elekrtonikus változatának oldala
Az archívumban minden olyan írás megtalálható, amelyik nem csak megjelenésekor volt fontos.

Települési egészségterv"Az Egészségterv olyan komplex, egy adott település (régió) lakosságának életminőségét, életfeltételeit javítani célzó aktivitási terv, melynek elkészítésében, illetve megvalósításában minden érintett (a lakosság, a nem állami szervezetek, a helyi önkormányzat, illetve más hatóságok, az egészségügy, az oktatási intézmények stb.) egyenrangú cselekvő."

A Soros Alapítvány Települési Egészségterv pályázatára érkezett pályaművek - Az összes, hozzánk beérkezett terv megtalálható az állományban, tárgyszavakkal és annotációkkal.
Egészségterv Hírlevél Az állományban a hírlevélben megjelent cikkeket dolgoztuk fel.

Soros Adattár Az állomány célja, hogy a Soros Alapítvány munkája során a pályázók által létrehozott termékek, tevékenységek, folyamatok, azok eredményei egységes tudásbázisba szervezve az Interneten bárki számára elérhetővé váljanak és ezáltal a támogatottak körén túl is követőkre találjanak, mert csak így válhatnak tartós változásokat eredményező folyamatokká, csak így jöhetnek létre az alapítvány küldetésében megfogalmazott társadalmi változások. Az adatokat a Soros Alapítvány megbízásából dolgoztuk fel.

Roma patronáló-tanár program A Soros Alapítvány Roma oktatási programja egy új szemléletű pályázattal kívánta jobb helyzetbe hozni a cigány származású diákokat. Célja a konkrét támogatáson túl az volt, hogy feltérképezze Magyarországon azokat az általános és középiskolákat, ahol zömmel roma gyerekek tanulnak, és ahol a pedagógusok valamilyen módon igyekeznek segíteni a cigány származású gyerekeket tanulmányaik. Az adatokat a Soros Alapítvány megbízásából dolgoztuk fel.
Közösségi Kapcsolat Alapítvány