Közösségfejlesztés

Közösségi Kapcsolat Alapítvány
1011 Budapest, Corvin tér 8. T./F: 225-6012
A Közösségi Kapcsolat Alapítvány a közösségfejlesztéssel kapcsolatos információkat gyűjti, gondozza és hozzáférhetővé teszi a közösségi munka iránt érdeklődők valamint a közösségfejlesztő szakemberek számára regionális és helyi közösségfejlesztői hálózatokkal, műhelyekkel együttműködve.
Adatállományok
Tevékenységünk: 2000, 2001, 2002, 2003
Munkatársaink

A Közösségi Kapcsolat Alapítványt egy olyan szellemi műhely hozta létre 1991-ben, amely a 80-as évek elején alakult ki, majd 1989-ben a Közösségfejlesztők Egyesülete megalakulásával kiszélesedett, intézményesült és célja a közösségfejlesztés magyarországi elterjesztése.
A közösségfejlesztés vagy közösségszervezés települések, térségek, szomszédságok komplex (társadalmi, gazdasági, kulturális) fejlesztését jelenti, amelyben kulcsszerepe van a cselekvésnek, a helyi cselekvő polgároknak, közösségeiknek és azok hálózatának, valamint a helyi szükségletek mértékében a közösségfejlesztőknek is, akiknek bátorító, informáló, kapcsolatszervező munkája életre segítheti vagy megerősítheti ezt a közösségi hálózatot.
Az egyesület működése során több szervezetet is létrehozott a célja szempontjából legfontosabbnak ítélt területeken: képzés - Civil Kollégium Alapítvány, helyi nyilvánosság - Civil Rádiózásért Alapítvány, információgyűjtés - Közösségi Kapcsolat Alapítvány.

A Közösségi Kapcsolat Alapítvány feladata a közösségi munkával kapcsolatos információk gyűjtése, rendszerezése, folyamatos karbantartása és szolgáltatása. A folyamatosan szaporodó gyűjteményt Közösségi Adattárnak neveztük el, jelezve, hogy nemcsak a mi műhelyünk információit gyűjtjük, rendszerezzük és szolgáltatjuk, hanem ebben a munkában számítunk minden olyan szervezetre, amelyik a közösségi munka elterjesztésén, fejlesztésén dolgozik.

Az alapítvány munkatársai:
Radnai Johanna képviselő (johanna@kkapcsolat.hu)
Szokolárs Marianna szervező - gazdasági ügyek
Huszerl József ügyvezető (huszerl@kkapcsolat.hu)


Legfontosabb támogatóink:
PHARE Demokrácia Makró Program
Soros Alapítvány
Kanadai Együttműködési Alapítvány
Gyermek és Ifjúsági Alapprogram
Civil Kollégium Alapítvány
Fővárosi Önkormányzat
Nemzeti Civil Alapprogram

Közhasznúsági jelentések: 2003
Közösségfejlesztés