Soros egészségterv hírlevél
Nyomtatóbarát változat
Cím:
Hogyan pályáztunk?
Szerző:
Csorbáné Hetyési Gabriella
Szám:
8-9
A hírlevélben lévő
Nevek:
Csorbáné Hetyési Gabriella
Intézmények:
Települések:
Csögle
Tárgyszavak:
Csögle
Megjegyzés:
Annotáció:

1999. év elején hallottunk, olvastunk a Soros Alapítvány pályázati lehetőségéről, amely felcsigázta az érdeklődésünket. A polgármesterrel elhatároztuk, hogy mi is pályázunk. Azonnal hozzákezdtünk a munkához. Először a testületet hívtuk össze, megismertettük velük a pályázat lehetőségét, céljait és a saját elképzeléseinket. Képviselőinknek is megtetszett ez a lehetőség, támogatták elképzeléseinket.

Programunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy előtte a község minél szélesebb rétegeinek a véleményét, javaslatát megismerjük. Ezért a községet felosztottuk a képviselők között, hogy bizonyos határidőn belül mindenki a maga területén ismertesse meg minél több emberrel a pályázati lehetőséget, kérje, gyűjtse össze hozzá az emberek javaslatait, elképzeléseit. A következő összejövetelünkre már mindenki hozta a javaslatokat, ötleteket, részprogramokat. Ezeket közösen megbeszéltük, helyenként módosítottuk. Azt is közösen egyeztettük, hogy melyik programért ki a felelős, ki tudja a legmegfelelőbben megvalósítani. Természetesen nemcsak a képviselők, hanem nagyon sokan a község lakói közül is meghívást kaptak a feladatok megvalósítására. Örömmel mondhatom, hogy mindenki szívesen vállalta a feladatokat, támogatta elképzeléseinket, senki nem mondott ellent.

Miután megvolt a sok elképzelés, javaslat, részprogram, végrehajtók és felelősök, az a feladat maradt, hogy mindezt az előírt formaságoknak megfelelően a polgármester úrral formába öntsük. A sok színes program nyomán Csögle község egészségterve a „Mozgással, szervezett programokkal egészségünkért és kultúrált környezetünkért” címet kapta.

Programunk első félévének megvalósításán már túl vagyunk, s megnyugvással mondhatjuk, hogy az eddigi programokon sokan és nagy örömmel vettek részt. A programok a közösség apraját-nagyját bevonják, megmozgatják. Jó szívvel ajánljuk másoknak is, hogy a saját területükön vegyenek részt hasonló programok elkészítésében és megvalósításában, mert ezzel csak nyerhetnek: lehetőségeket, együtt töltött szép órákat.
Csorbáné Hetyési Gabriella
Csögle község alpolgármestere
Soros egészségterv hírlevél