Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
Közösségi önsegítő kereskedelmi hálózat kiépítése
A kiadás helye:
Abaliget
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Tóvidék Egyesület
Információt ad:
Szőnyiné Kovács Adrien
Tárgyszavak:
lassan növekvő lakosságszám, regisztrált munkanélküliek aránya alacsony, jelentős a megváltozott és csökkent munkaképességű lakosság száma, bányabezárás, elmagányosodás
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
Program címe: Közösségi önsegítő kereskedelmi hálózat kiépítése.
A hagyományos vidéki életformához tartozik, hogy a családok mezőgazdasági termelést folytatnak; megtermelik a család számára való zöldséget, gyümölcsöt, háziállatokat pl. baromfit, sertést, tehenet tartanak. A háztáji gazdálkodás folytán keletkező többletet szívesen vennék meg a településen élő aktív dolgozók, az üdülő emberek, ha tudnának róla. A magányosan élő emberek szívesen segítenének a fiataloknak olyan dolgokban, amely időigényes, vagy egyszerűen már csak ők tudják végezni, pl. zokni kötés, hímzés, ruha foltozás stb., ugyanakkor szívesen vennék a segítséget a fiataloktól a nehéz házi munkában, pl. favágásban, ásásban.
A Közösségi önsegítő kereskedelmi hálózat kiépítése ezt a problémát oldja meg.
A program keretében a településen rejtve meglévő szabad kapacitásokat kívánják feltárni és egyben megszervezni az egyén és közösség számára egyaránt hasznos cserekereskedelmet. A program beindítását jelentősen elősegítik a teleházban megszerzett közösségi tapasztalatok, a lakosság ismerete, valamint a helyi erőforrástérkép készítésekor megszerzett ismeretek a lakossági termelési és életviteli szokásokról.

Word formátum
interneti egészségterv.doc
201 KB
Tömörített word
interneti egészségterv.exe
76 KB
Word formátum
Programinterrnnet 2001.doc
34 KB
Települési egészségtervek