Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
A községben családi napközi pihenőpark létrehozása és koordináló eszközök beszerzése
A kiadás helye:
Szegi
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Szegi Község Önkormányzata
Információt ad:
Fekete Ferencné
Tárgyszavak:
munkanélküliség, alkoholizmus, sok az ingázó
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
A pályázat segítségével szeretnének kondicionáló gépeket, tornaszereket beszerezni, hogy a férfiakat is mozgásra "csábítsák".
Néhány vállalkozó szellemű szülőben megfogalmazódott az a gondolat, hogy az iskolás korú gyermekek délutáni elhelyezésére valamilyen megoldást kellene találni. Ennek eredményeként megszületett a megoldás a családi napközi. Bár a gyerekek sokat néznek tévét, mégis más jelleggel szeretnék ezt a lehetőséget biztosítani nekik. Ismeretterjesztő kisfilmeket, magyar népmesét, valamint ,,hagyományos” mesét tartalmazó videokazettákat is szeretnének beszerezni. Emellett szeretnék biztosítani az együttjátszás élményét társasjátékokkal. A családi napközibe különböző foglalkozásokat is terveznek Ezeknek a foglalkozásoknak az eredményeit egy-egy rendezvény alkalmával be is mutatnák, az elkészült művekből bemutatót rendeznének.
Szeretnének egy ,,tankertet” is létrehozni, ahol iskolás gyermekek maguk készítenék el a veteményeknek az ágyásokat, maguk vetnének, palántáznának és gondoskodnának a növényekről, valamint ők takarítanák be munkájuk gyümölcsét is.
A nyári időszakban szeretnék, ha a szülőkkel együtt lehetne kirándulásokat szervezni.
terveznek egy pihenő és szabadidőparkot is, melynek egyik kis szegletében fa játékokkal felszerelt játszótér épülne. Körülötte fák, fű és fából készült padok lennének.
Gyerekeknek való ,,utat” is szeretnének, ami körbevezetne a parkon, kis jelzőtáblákkal, villanyrendőrökkel, zebrákkal.

szegi.docszegi.exe

Települési egészségtervek