Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
A falu lakóinak egészségét szem előtt tartva a sport, a kultúra, az egészséges életmód nevében programok létrehozása
A kiadás helye:
Szápár
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Szápár Község Önkormányzata
Információt ad:
Gazderné Hegyes Tünde
Tárgyszavak:
csökkenő lakosságszám, elöregedő lakosság, sok az ingázó, bányabezárás, munkanélküliség, szlovák kisebbség, szórakozási lehetőségek hiánya
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
A gyerekeknek, fiataloknak szüksége lenne egy olyan helyre, ahol az iskolai kimerítő munka után, hétvégén, vakáció alatt, biztonságos kultúrált helyen tölthetnék szabadidejüket. Közben mozognának, edzettebbekké, erősebbekké válnának. Erre a problémára lenne megoldás egy jó játszótér kialakítása. A következő játékszerekre lenne szükség: játszótéri libikóka, hinta,
csúszdás házikó mászókával, piramismászóka, görgős járó, vonat, homokozó, kerti pad.
Igény lenne a mozgáskultúra népszerűsítésére olyan módon is, ha a különböző testedző és tornaprogramokat videón vetíthetnék le a mozogni vágyóknak. Ezért lenne szükség egy színes televízióra, videóra, és néhány kazettára.
Évek óta probléma, hogy a faluban zajló mindenkit érdeklő eseményeket nem tudják megörökíteni és a későbbiekben felidézni. Ezért szeretnének egy videokamerát vásárolni.
A kultúrház egyik helyiségében egy kezdetleges konditerem üzemel. A fiatalok szívesen használják az itt található eszközöket. A probléma az, hogy ez a helyiség nem megfelelő, sötét, aljzata hibás, vakolata hullik. Társadalmi munkában a szakmunkákat elvégeznék a falu szakemberei. Néhány eszköz megvásárlásához és az anyagköltség megtérítéséhez kérnének segítséget.
Hagyományteremtő céllal megrendeznék a családi napot, ahol sokrétű szórakozási, sportolási lehetőséget kínálnának a család minden tagja számára a fiataloktól egészen az idősekig.
A falu határában van egy terület, amely az önkormányzat tulajdona. Mérete 591 négyzetméter. Ez a terület megfelelne a családok, barátok, hétvégi pihenő- és kirándulóhelyének. Szeretnék felújítani, rendbe hozni hogy a faluban élő fiatalok kicsit kiszabadulhassanak házaikból, összejöhessenek egy kis szalonnasütésre, játékra.

szapar.docszapar.exe

Települési egészségtervek