Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
A településen élő roma családok személyi és környezeti higiéniájának javítása, a tbc-s környezet felszámolása, az egészségügyi alapellátás korszerűsítése
A kiadás helye:
Rozsály
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Rozsály Község Önkormányzata
Információt ad:
Ignácz Zoltán
Tárgyszavak:
csökkenő lakosságszám, roma kisebbség, munkanélküliség, alkoholizmus, TBC-s megbetegedések
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
1. A TBC-s környezet felszámolása: A fertőző betegek kiszűrése érdekében tudatosítani kell a lakosság körében a szűrések fontosságát, ösztönözni kell a helyi társadalom valamennyi rétegét, hogy vegyen részt a vizsgálatokon.
2. A környezeti és a személyi higiénia javítása a roma etnikumú családoknál: Az utca környezetének rendbe tételét, a szemétdombok megszüntetését a roma lakosok munkájával az önkormányzat gépi eszközeinek biztosításával kívánják megoldani. Az utcában lakókat, körülményeik javítása mellett fontos felkészíteni a helyes életvitel kialakítására, fenntartására. Ezzel egy időben szükséges a megfelelő tisztálkodási, mosási feltételek megoldása, valamint az utcában kultúrált WC használat kiépítése. E feltételek megléte nélkül céltalan lesz számukra a rendezett környezet, és minden kezdődik elölről. A program megvalósítása érdekében szükség van a szociális fürdő fűtésének korszerűsítésére, gázfűtésre történő átállítására, hogy télen is megoldható legyen a nyitva tartása.
A mosási lehetőség megvalósítása érdekében szükségessé vált egy mosás céljára szolgáló helyiség kialakítása, valamint 2 db keverőtárcsás (hagyományos) mosógép és 2 db centrifuga beszerzése.
3. A település egészségügyi alapellátásának javítását szolgáló fejlesztési program - számítógép beszerzése szükséges.

Rozsály.docRozsály.exe

Települési egészségtervek