Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
A lakókörnyezet szépítése, környezeti kultúra javítása, károsító hatások csökkentése.
A kiadás helye:
Kincsesbánya
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Kincsesbánya Községi Önkormányzat
Információt ad:
Nagy Istvánné
Tárgyszavak:
csökkenő lakosságszám, elmagányosodás, bauxitbányászat
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
Kincsesbányán a korábban telepített fák, bokrok és rózsatövek elöregedtek, kipusztultak, emiatt az utcák, terek szürkévé, jellegtelenné váltak, a játszóterek megkoptak. Ezért a legelső feladat a belterületek fásítása, virágosítása és a játszóterek teljes felújítása.
Tervezik továbbá az allergiás megbetegedések visszaszorítására, a tünetek enyhítésére a parlagfű és egyéb allergizáló gyomnövények szervezett irtását.
Versenyt hirdetnek a leggondozottabb udvar, a legvirágosabb erkély büszke címért. Jutalmul egy évre elnyerhető a megfelelő tábla, és facsemetére, virágtövekre váltható utalvány.
Fontos az évi kétszeri permetezéssel történő kullancsirtás a leglátogatottabb belterületen (óvoda, iskola, játszóterek).
Egészségtervük másik nagy programja a "Mozgással az egészségünkért" címszó köré csoportosítható. Ebbe a programba illeszkedik a nagycsoportos óvodások és az elsősök úszásoktatásának megszervezése. A pedagógusok megszervezik az érdeklődők részére a kocogást. A természetjárás minden korosztálynak kellemes időtöltést jelent. Az iskola és a nyugdíjas klub tagjai vállalják ennek megszervezését és lebonyolítását.
A téli hónapokban szűkebb, de nem elhanyagolható rétegnek kínál majd hasznos és egészséges időtöltést a KONDI KLUB és az AEROBIC-ESTÉK programja. Szeretnék ismét beindítani a korábban vállalati üzemeltetésű szaunát.
Az iskolában tervezik az EGÉSZSÉGBOLT megnyitását. Az egészségvédelmi napok keretében ismeretterjesztő előadásokat, vetélkedőket szerveznek.

kincsesbanya.dockincsesbanya.exe

Települési egészségtervek