Települési egészségtervek
A tervkészítő adatai Nyomtatóbarát változat
Témája:
Felvilágosító előadás, termékbemutató, játszó- és pihenőpark létesítése, sportpálya építése, családi vasárnapok szervezése, a település szépítése.
A kiadás helye:
Sárfimizdó
A kiadás éve:
2001
Kiadó:
Sárfimizdó Települési Önkormányzat
Információt ad:
Bodnár Endréné
Tárgyszavak:
helyben minimális munkanélküliség, alacsony jövedelmek, igen jó közösségi élet, összetartozás
Állomány:
Megjegyzés:
Annotáció:
1. Egészségügyi, egészséges életmódra nevelő program - Mivel a „szokásos” betegségektől – szív- és érrendszeri, mozgásszervi – a falu lakossága sem mentes, ezért nagyon fontos az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról a tájékoztatás, termékbemutatók szervezése. Az előadást a háziorvos közreműködésével kívánják megtartani. Növényi eredetű termékek felhasználásával elkészített ételekkel az egészséges táplálkozásra kívánják felhívni a figyelmet.
A rendszeres szűrővizsgálatok – nőgyógyászati, fog, tüdő – igénybevételére meggyőzzük az embereket.
2. Pihenő-, játszópark és röplabdapálya létesítése - Fából készült eszközökből játszóteret akarnak létesíteni, mozgásfejlesztő játékokkal. Az aszfaltos röplabdapályát már az idősebb gyermekek, fiatal felnőttek is tudják használni. Tervezik, hogy a téli időben vízzel locsolják a pályát és ilyen formában korcsolyapályaként funkcionálhat, s egész évben használható. Családi vasárnapok negyedévenkénti megrendezését szeretnék itt a pihenő- és játszóparkban megszervezni, a klub és a sportpálya kihasználásával.
3. Település „szépítése”, rendben tartása - Fűkasza vásárlásával szeretnék segíteni a lakosságot, hogy térítésmentesen, illetve csak az üzemanyag térítés ellenében rendszeresen nyírhassák a füvet az ingatlanaikon, hogy a település arculata szép, gondozott legyen. Amennyiben nem rászoruló igényelné a fűkaszát, „munkadíjként” közterületen nyírhatna füvet.

Sárfim~1.docSárfim~1.exe

Települési egészségtervek