Soros Alapítvány Évkönyv 1989
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Csereprogramok


Beloit College — Eötvös Kollégium

A Beloit College (Visconsin) 1989-ben csereprogramot alakított ki az Eötvös Kollégiummal, melynek keretében öt magyar hallgató és egy professzor utazott az USA-ba. Beloit-ból az öt helyre 15 hallgató pályázott, a nyertesek kapták a támogatást
10.000.— USD

ELTE BTK Angol Tanszék

Az iowai Graceland College évente tíz angol szakos magyar egyetemi hallgatót lát vendégül fél évre. Budapestre pedig évente hat diák és egy tanár érkezik Cracelandből három hétre. A támogatás a cserében résztvevő amerikai és magyar diákok útiköltségét és ottani tartózkodását fedezi.
19.000.—USD

ELTE, Egri Tanárképző Főiskola, JPTE — Exeteri Egyetem

Az egri és pécsi diákok, valamint az exeteri egyetem hallgatói közötti hagyományos csereprogram immár 15 éves. 1988-ban a program veszélybe került, mivel az angol kormány jelentős mértékben csökkentette a csereprogram támogatását. Az Alapítvány pótolja a hiányzó összegeket 1989-től három éven keresztül. A három magyar egyetem 30 diákja utazik két hétre Exeterbe, valamint 20 exeteri diák tölt három hetet Magyarországon, mindhárom egyetemet meglátogatva.
9.000.—USD

Janus Pannonius Tudományegyetem — International Stu-dent Exchange Program

A pécsi egyetem és az ISEP közti megegyezés értelmében évenként 10 magyar hallgató tölt el egy egész tanévet Pennsylvania állam különböző egyetemein. A pennsylvaniai hallgatók ennek fejében nyári egyetemet végeznek Pécsett.
3.750.— USD

JÁTE Angol Nyelvi és Irodalmi Tanszék

Az Alapítvány költőpénzt adott a Szeged-Oregon teljes akadémiai éves csereprogramban résztvevő két szegedi diáknak, és könywásárlási költségeiket is fedezte. E program 1986 óta ismétlődik.
3.000.—USD

Los Angeles-i tanárok

Az Encina szervezésében két középiskolai tanár utazott San Francíscoba egy hónapra, akik részt vettek az ottani oktatásban, és cserében ugyanabból az iskolából két amerikai tanár jött Sárospatakra, illetve Debrecenbe. Valutatámogatást kaptak az útiköltséghez és forinttámogatást az amerikai tanárok magyarországi vendégül látására.
2.000.— USD fejenként és
10.000.— Ft fejenként
Következő fejezet >>
Tartalom>>