Soros Alapítvány Évkönyv 1989
Nyomtatóbarát változat

<<Tartalom
<<Előző fejezet
Szociológia és néprajz


A. Gergely András

A pályázó 1987 -1989 között három megye érdekszervezeteit, érdekkonfliktusait kutatta. A „Bezárt a párt.. (Elnézést; leltározunk!)" című zárótanulmányt a Bizottság támogatásával jelenteti meg.
300.000.— Ft

Bibó István Emlékbizottság

A 20. század kiemelkedő magyar politikai gondolkodója halálának 10. évfordulóján méltóképpen kívánnak megemlékezni Bibó Istvánról, ezért az emlékbizottság előadás-sorozatot és szemináriumot szervezett Ezek költségeire, valamint az előadások anyagának megjelentetésére kaptak támogatást
244.000.— Ft

Forray R. Katalin és Répássy Helga

A két szociológus egy nemzetközi összehasonlító kutatáshoz kapcsolódva az idős falusi népesség életkörülményeit, társadalmi integrációját kívánja feltárni, vizsgálják e népesség túlélési stratégiáit és gazdasági, társadalmi tapasztalataik fiataloknak való átadását is.
400.000.— Ft

GATE Agrárszociológiai Tanszék

Az intézmény vizsgálja a mezőgazdasági kisárutermelés viszonyain belül az egyéni gazdák szerepét a mezőgazdaságban és a falusi társadalom átalakuló szerkezetében. A kutatások arra is kitérnek, hogy milyen állami politika érvényesült ezen a területen, s hogy a kollektivizálás utolsó hullámát megelőzően milyen volt a magángazdálkodás szerkezete.
1 millió Ft

Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület

Az egyesület folytatja eddigi szociálpolitikai ismeretterjesztő tevékenységét, folyóirat kiadását, továbbá nemzetközi tábort kívánnak szervezni.
500.000.— Ft
Következő fejezet >>
Tartalom>>