Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
Biblosz Alapítvány a Barcsi Városi Könyvtár támogatására
Szerző:
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
1990
Szám:
2
Oldalszám:
3. p.
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Barcsi Városi Könyvtár
Települések:
Barcs
Tárgyszavak:
alapítványi támogatás, könyvtártámogatás, adománygyűjtés
Megjegyzés:
Annotáció:
Milyen eszközökkel tudja támogatni egy alapítvány a helyi könyvtárat

biblosz.txt

Biblosz Alapítvány a Barcsi Városi Könyvtár
támogatására

A helyi demokrácia kialakulásában és érvényesítésében meghatározó szerepű a folyamatos tájékozódás és az ismeretek nyilvánosságát mindenki számára kínáló intézmény fenntartása.
Önkormányzati költségvetésből e könyvtári ellátás nem oldható meg, ezért kérjük a gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek segítségét. Úgy gondoljuk, a könyvtár minden adományozó számára képes valamilyen szolgáltatást nyújtani, mivel általános gyűjtőköre alapján megfelelő összetételű állományt alakított ki. A további gyarapítás közös érdekünk, akik abban anyagi hozzájárulásukkal részt vesznek, városukért is cselekszenek.
A befizetett pénzadományokból könyveket, hanglemezeket, videokazettákat vásárolunk, napi- és hetilapokat, folyóiratokat rendelünk meg. Mindehhez a könyvpártoló tagság igényeit tartjuk meghatározónak. Más célra ez az összeg nem használható fel, az adakozók megválasztott képviselői ezt ellenőrizhetik.
Magánszemélyek "Biblosz" olvasójegyet, gazdálkodó szervek és más jogi személyek "Biblosz" tiszteletjegyet kapnak, mely részünkről emlékeztető és elismerés, jelképes köszönet.
Az adományozók a befizetés mértéke szerint adóalap-csökkentésben, illetve adómentességben részesülnek.
Az összegyűlő pénzt a pártolók bevonásával OTP számlánkról használjuk. Az alapító okiratot minden érdeklődőnek megmutatjuk, végleges megszövegezéséhez is véleményt kérünk. További tájékoztatást a Városi Könyvtárban adunk! Tisztelettel várjuk valamennyi leendő pártfogónkat.

Városi KönyvtárParola archívum