Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
Ifjúsági zenekarok figyelmébe
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1990
Szám:
18.sz.
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Jeunesses Musicales (Budapest, Pf. 80., 1366)
Települések:
Tárgyszavak:
zenekarok együttműködése
Megjegyzés:
ifizen18.pcl
Annotáció:


Ifjúsági zenekarok figyelmébe!
Az ifjúsági zenekarok számos országban többé-kevésbé, de kapcsolatban állnak a Jeunesses Musicales szekciókkal. Igy bennünket is egyre gyakrabban keresnek meg vegyeszenekarok ill. ezeknek a szövetségei kapcsolatfelvétel céljából.
Március végén Budapesten tanácskozott egy munkacsoport, mely az Európai Ifjúsági Zenekari Szövetség létrehozásán munkálkodik. Több hasonló kezdeményezés létezik már és a fenti szervezet ezév augusztusában Glasgow-ban rendezi meg alakuló közgyűlését.
Mit nyújthat egy szervezettebb együttműködés az egyes együtteseknek? Csak néhány ötletet jelzünk itt, melyet maguk az érintettek egészíthetnek majd ki, hasonlóképpen ahhoz, hogy az együttműködés formáját, szervezeti kereteit, más szervezetekhez, intézményekhez, szövetségekhez való kapcsolódásukat is ők kell hogy meghatározzák. Amire tehát biztosan lehetőség lenne: információ-csere országon belül és országhatárokon túl; cserekapcsolatok kialakítása; kottakölcsönzés (az Európai Szövetség leendő tagországai közül több már sok-százas könyvtárral rendelkezik, melyet a tagság rendelkezésére bocsájtana...); közös propaganda; pályázati lehetőségek stb.
Ez a felhívás ill. az erre adott visszajelzés semmiféle kötelezettségvállalást nem jelent. Tájékoztat azonban bennünket arról, hogy kik, milyen körből fogadnának szívesen további szolgáltatásokat. A - reményeink szerint majd létrejövő munkacsoport célja és feladata is az kell hogy legyen, hogy segítse ezt az oly[ értékes területet. Hiszen ezekben az együttesekben együtt muzsikálnak a leendő hivatásos együttesek tagjai és az igazi, a hangszerükhöz más pályát választva is hű amatőrök, s azok is, akik idővel ugyan leteszik a hangszert, de zenekedvelők, hagversenylátogatók maradnak.
Várjuk tehát mindazoknak a zenekaroknak a jelentkezését, dolgozzanak bármiféle keretben is (iskolához, művelődési központhoz stb. kapcsolódva), ahol a tagság 80%-a 25 évesnél fiatalabb! (Az életkori határt a nemzetközi gyakorlat szabta itt meg.) Reményeink szerint októberben személyes találkozásra hívhatjuk meg az együttesek képviselőit.
Jaunesses Musicales Titkárság Budapest, PF. 80. 1366Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés