Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
A BÖX Szövetségi Tanácsa tájékoztatója
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1991
Szám:
26.szám
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Budapesti Önkormányzatok Középiskolai Szövetsége Petőfi Csarnok (Budapest, Zichy Mihály út 14., 1146, T:122-4454)
Települések:
Tárgyszavak:
diák érdekvédelem, diákönkormányzat
Megjegyzés:
B11_9126.txt
Annotáció:

A BÖX Szövetségi Tanácsa tájékoztatója
Szervezetünket 1990. szeptemberében 102 középfokú tanintézet képviselője hozta létre. Tagjaink fővárosi iskolák diákönkormányzatai, akik azért léptek szövetségre egymással, hogy eredményesebben tudják képviselni a tizenéves diákok érdekeit. A Szövetség céljai között szerepel az oktatás korszerűsítésének segítése, egy fejlettebb, demokratikusabb iskolaeszmény megvalósításában való közreműködés. Bár a diákok nem egyénileg tagjai a BÖX-nek, hanem saját önkormányzatuk révén, így is fontosnak tartjuk, hogy a fővárosi iskolások a mainál színesebb, tartalmasabb diákéletet élhessenek.
A szervezet működésében kulcskérdés az az öntevékenység. A BÖX-ben kizárólag a diákok döntenek és elhatározásaikat ők maguk valósítják meg. A diákérdekvédelem, az önkormányzatok munkájának segítése, valamint kulturális- és sportprogramok szervezése mellett szükségszerűen gazdálkodnunk is kell. A munkánkhoz szükséges anyagi hátteret saját vállalkozások indításával, bevételes rendezvényekkel, tagdíj bevételekkel és pályázati támogatásokkal szeretnénk biztosítani.
Szövetségünk tagjait előnyben részesítjük vállalkozásaink indításakor, diákmunkavállalási lehetőségek ajánlásakor, rendezvények és táborok, valamint továbbképzések anyagi hozzájárulásának megállapításakor, harmadik féllel történő szerződések kapcsán. Ugyanakkor minden szolgáltatásunk és információnk az összes fővárosi iskola számára hozzáférhető. Főhadiszállásunk a Petőfi Csarnok, ahol mindenkinek állunk rendelkezésére.
Címünk: Budapeti Önkormányzatok Középiskolai Szövetsége Petőfi Csarnok 1146 Bp. Zichy M. út 14. Tel: 122-4434

Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés