Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
Iskolapolgár
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1989
Szám:
15.sz.
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Pál Tamás
Intézmények:
Iskolapolgár Közéleti Alapítvány
Települések:
Tárgyszavak:
iskola
Megjegyzés:
i~kola15.pcl
Annotáció:


Kedves Barátunk!
1.
Az ISKOLAPOLGÁR alapítvány kéréssel fordul eddigi és jelenlegi partnereihez. Most mi kérünk támogatást.
2.
Előzmények, indoklás:
Bizonyára Önök előtt is ismeretes, hogy az alapítvány létrehozása óta súlyos anyagi gondokkal küszködik. Igaz, arra büszkék vagyunk, hogy a támogatók felkutatásában tanúsított találékonyságnak és az utolsó pillanatban eddig még mindig megtalált jószándéknak köszönhetően ezidáig még sohasem kellett senkit sem visszautasítanunk - pénzhiány miatt. Persze az is igaz, hogy még így is túlköltekeztünk.
Sajnos több ízben is előfordult, hogy hiába fordultunk olyan intézményekhez, akik pedig deklarált céljaik szerint éppen az általunk menedzselt vállalkozások támogatását írták zászlajukra. Bizonyára mi sem vagyunk eléggé ügyesek a sponzorok felkutatásában és meggyőzésében. Mindenesetre le kellett vonnunk azt a következtetést, - változtatnunk kell "üzletpolitikánkon". A felismerés - amelyhez az Ön segítségét is kérjük -, két legyet ütne egy csapásra.
Amennyiben kispénzű pedagógusok, zsebpénzzel rendelkező diákok, illetve szándékainkkal rokonszenvező szülők, állampolgárok közvetlen befizetéseikkel támogatnák az Alapítványt, - két dolgot is elérhetnénk:
- ha egyenként 10-20-50-100 forintokat juttatnának az Alapítványnak, szorult anyagi helyzetünkben ez önmagában is értékes és fontos támogatás;
- de minden bizonnyal az akció demonstratív értéke még ezt is jóval felülmúlná. Meggyőződésünk, hogy figyelmen kívül nem hagyható súlya lesz annak a ténynek, ha iskolapolgárok tömegei péter-filléreikkel támogatják az alapító nyilatkozatban megfogalmazott fejlesztési célokat. Hiszen ez nem más, mint annak nyomatékos demonstrálása, hogy az újat kereső iskolapolgárok akár saját szerény anyagi eszközeikkel is részt kívánnak venni önmaguk megújításában. (Amint egyébként ezt eddig is tették, - csak éppen most ezzel az akcióval ez jól láthatóvá válik.)
A demonstráció pedig igen komoly tőkének, hivatkozási alapnak tűnik, - amikor jelentősebb erőforrásokkal rendelkező mecénásokat kívánunk támogatónak megnyerni.
Akár hazai pályázati pénzekről, akár külföldi forrásokról legyen is szó.
3. A kérés:
Ha érveinkkel egyetért, akkor tehetsége szerint támogassa az Alapítvány kasszáját. Felhívjuk figyelmét, hogy nemcsak a befizetésért vagyunk hálásak, hanem talán ezt meghaladó értéke van a befizetés tényének és a befizetések számának. Tehát ha további csekkeket igényel, - ezt jelezze. Természetesen gyűjtésünk eredményéről Önt közvetlenül tájékoztatni fogjuk. Sőt, ha a csekk hátoldalán a "közlemény" rovatban ki-ki azt is föltünteti, hogy diák vagy pedagógus (egyáltalán, hogy milyen foglalkozású) befizetőről van szó, - összesítés után az így kialakult képet is nyilvánosságra hozhatjuk.
Az ISKOLAPOLGÁR Közéleti Alapítvány Kuratóriuma nevében tisztelettel üdvözli:
Pál Tamás
cím: 2092. Budakeszi, Erkel u. 20.

Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés