Közösségfejlesztés

Lemezújság archívum
Nyomtatóbarát változat
Cím:
A Magyar Szociális Lakásalapítvány bemutatkozik
Szerző:
Folyóirat:
PC Lemezújság
Állomány:
Év:
1990
Szám:
19.sz.
Oldalszám:
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Magyar Szociális Lakásalapítvány (Budapest, Ráday u. 34., 1092, T:187-9163)
Települések:
Tárgyszavak:
lakás, alapítvány
Megjegyzés:
lakas19.pcl
Annotáció:


A Magyar Szociális Lakásalapítvány bemutatkozik
Miért hívtuk létre a Lakásalapítványt?
Magyarország és népének talpraállását, megerősödését és felemelkedését derűs, alkotni vágyó, tettrekész állampolgárokkal és boldog családokkal lehet elérni. Mindehhez a meleg, békés családi otthon, a lakás nélkülözhetetlen.
Kik gondolják és miért, hogy a Lakásalapítvány ebben segíthet? Építőtudás és - kapacitás, pénzkezelés és gyarapítás, valamint és marketing és menedzselés: a Dunabau 43 Általános Építő Vállalat, a Postabank és Takarékpénztár Részvénytársaság, valamint a Literátor Tájékoztatási Kft fogott össze a nemzet érdekében a lakásgondok enyhítésére az Alapítvány életrehívásával, s várják a csatlakozni, az ügyet támogatni szándékozókat.
Mire vállalkozik a Lakásalapítvány?
Magyaroszágon piaci viszonyok között képtelen minden rászoruló állampolgárának lakást adni. A jövőben egyre többen lehetnek azok, akik az egyik alapvető emberi joggal, lakással, mint az élet alapjával nem rendelkeznek. Az önálló, saját tulajdonú lakás birtoklása egyének és családok tíz- és százezrei számára rövidebb vagy hosszabb ideig csak vágy lehet. Nekik is lehetőséget kell adni a tartalmas emberi életre, amelynek az olcsó bérlakás alapfeltétele. Fiataloknak, közös életet kezdő ifjú házasoknak, életükön változtatni szándékozó vagy kényszerülő középkorúaknak, idős, anyagilag is meggyengült, egyedülmaradt nyugdíjasoknak egyaránt meleg, biztonságos otthont kívánunk adni. Ára mindig nagyságrendileg alacsonyabb lesz, mint a szabadpiaci ár.
Miből és hogyan lesznek az olcsóbérű lakások?
Adományként kapott és vásárolt telkeken, zsűrizett tervek alapján az Alapítvány vagyonának kamataiból folyamatosan építi a lakóházakat. Karbantartásukról és üzemeltetésükről gondoskodik. A befolyó lakbérek az Alapítvány vagyonát gyarapítják.
Honnan lesz pénze az alapítványnak?
Közadakozásból. Számítunk a mindenkori magyar parlament, a kormányzat, a politikai pártok, állami intézmények és vállalatok, a magán- és vegyestulajdonú gazdasági társaságok, a magyar szellemi élet kiválóságai, minden magyar állampolgár adományaira. Számítunk a világban élő magyarság összefogására, segítségére. Számítunk a világ minden országa kormányának, minden nemes ügyet felkaroló vállalatnak, világhírű cégnek, tudósoknak, sportolóknak, művészeknek a támogatására.
Mit adhatnak a magán- és a jogi személyek, mivel gyarapodhat az Alapítvány vagyona?
Készpénz vagy csekk formájában saját országuk fizetőeszközében küldhetnek adományokat, de tulajdoni jogokat is átruházhatnak, legyen szó részvényekről, szerzői jogról, találmányi díjról, bármilyen ingó és ingatlan vagyonról.
Hogyan értesülhet az Alapítvány munkájáról?
Minden esztendő elején nemzetközi sajtótájékoztató keretében számolunk be az előző év adományozóiról és adományairól, eredményeinkről, a kuratórium döntéseiről. Kiadványunkban mindezt közreadjuk, amelyet az adományozóknak megküldtünk.
Köszönjük, hogy figyelmét ügyünknek szentelte!
Levélcímünk: H-1092 Budapest, Ráday u. 34.
Telefonszámunk: (36) 137-9163
Telefax: (36) 153-2273
Bankszámlaszámunk: Postabank 219-98636
Magyar Szociális Lakásalapítvány 021- 04911
Az Alapítók:
Dunabau 43 Általános Építő Vállalat
Postabank és Takarékpénztár Részvénytársaság
Literátor Tájékoztatási Kft


Lemezújság archívum
Közösségfejlesztés